Sort hvid billeder til væggen

Sort/Hvid billeder i det moderne hjem

Indretningen og stilen i vores hjem har ændret sig drastisk i løbet af årene. Det er tydeligt at se udviklingen, fra 60’ernes og 70’ernes “hyggelige” indretning med stor fokus på farvevalg, og hvordan farverne spiller sammen, til det moderne hjem som vi kender i dag, hvor alt skal være stilrent, simpelt og gerne i sort og hvidt. Datidens indretning kan bedst beskrives som “ikke bange for farver”.

Nogle mennesker vil måske mene at vi bevæger os i den forkerte retning angående indretning i vores hjem. Men det moderne er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Ved at have store åbne rum og værelser, er det de enkelte ting vi lægger mærke til. Forestil dig at gå ind i et stort åbent værelse, med minimalistiske møbler og sort/hvid billeder på væggen. Hvad er det største blikfang? Billeder til væggen i sort hvid, kombineret med et værelse der spiller sammen farvemæssigt med billederne, kan give liv til de sorte hvide billeder som ellers ikke ville kunne gøres. Som man siger på engelsk “The devil is in the details”, og det er detaljerne der er vigtige i det moderne hjem.

En anden ting der også spiller en betydelig rolle i indretningen af vores hjem i dag, er prestige. Penge spiller stadig en større og større rolle i vores liv. Vores møbler, og andre ting i vores hjem, skal helst gerne være kendte design mærker, der udstråler penge, magt og kontrol. Det er dog ikke nødvendigt at bruge store summer penge på sin indretning, og det er langtfra alle der har råd til det. At ens indretning skal være simpel og stilren er ikke ensbetydende med at det skal være dyrt. Sort hvid billeder til væggen kan være med til at udstråle samme “klasse” og prestige som dyre design mærker, samtidig med at det giver dit hjem et unikt touch.

Men hvorfor spiller sort og hvid så godt sammen? Den hvide farve repræsenterer er renlighed og neutralitet. En brud går med en hvid brudekjole og læger går med hvide kirtler. Hvid signalerer altså noget sikkert og velkendt og noget vi kan stole på. En anden klassisk anekdote er “A house with a white picket fence”, som repræsenterer et sikkert og lykkeligt hjem.

Sort derimod er en meget kraftfuld og autoritær farve, og kan hurtigt blive overvældene, hvis der er ikke er modspil fra andre farver.

Når vi ved dette, kan vi komme frem til at hemmeligheden bag samspillet mellem sort og hvid må være volume. Et sort billede på en hvid baggrund, vil altså gøre større indtryk fremfor et hvidt billede på en sort baggrund. Selvom sidstnævnte godt kunne fungere, er det den sorte farve, der skal komplimentere den hvide, og ikke omvendt. Denne “symbiose” mellem sort og hvid, især sort hvide billeder på væggen, giver en oplevelse og farvespil, som andre farver bare ikke kan.

Anmeldelse
Udtalelse fra trustpilot

Anmeldelse

Tina Dahlqvist

“Flotte vare og hurtig levering”

5 / 5 stjerner