PLAKATER, INDRETNING OG FØLELSER

hvad er kunst?

“Plakater bliver stadig mere og mere populære i dag.”Men hvordan kan det være? Hvorfor virker indretning af plakater og boligindretning tiltalende for så mange mennesker? For nogle mennesker er plakater en meget personlig ting, og for andre er det bare pynt til væggen.

Efter vores erfaring, er det førstnævnte oftest tilfældet. Mennesker vil altid prøve at kommunikere, udstråle og vise hvem de er gennem forskellige udtryksformer. Det kan være mode, udsmykning, musik eller kunst. Vi mennesker vil altid gerne have følelsen af, at vi er unikke, og at nogle ting kun er reserveret til os. Det er fordi, at vi fremmer os selv som det enkelte individ. samt gerne vil skille os ud fra mængden, fremfor blot at være en person i en stor gruppe. Diversitet er en voksende trend som ikke ser ud til at stoppe foreløbigt.

Dette er blandt andet et svar på, hvorfor indretninger med plakater og boligindretning med tiden er mere i fokus nu, end det før har været. 

Plakater giver os en måde at udtrykke vores diversitet og følelser på, som andre former for kunst ikke kan fremvise. Alle former for udtryksmidler såsom musik, digte, plakater eller malerier, handler i bund og grund om følelser. Vi mennesker er ikke særlig gode til at udtrykke vores følelser verbalt specielt foran fremmede. så vi søger andre måder at udtrykke dem på. Det er også en måde at forsvare sig på, da fremmede mennesker ikke må kunne bryde ind psykisk, og udnytte personens følelser. 

Derfor gør man plads til det kolde og kyniske så den fremmede ikke kan bryde ind, og at man til gengæld også virker mere “cool”. At underminere sine følelser kan være fordelagtigt i nogle tilfælde, men for det meste giver det bagslag. Dog er det oftest meget svært at gemme sine følelser helt af vejen.

Men følelser må komme ud før eller senere, uanset udtryksformen, da følelser kan hobe sig op til en stor kugle, og til sidst tage overhånd. Indretning med plakater i ens hjem kan være med til at fortælle noget om personen. Som bor der, og gør det nemmere for ejeren at udtrykke sine følelser igennem billedet.
Det kan enten være et
citat, livsmotto, billede osv.

KUNST ER MED TIL AT SKABE MENNESKET. 

Det er lavet for at udfordre enten os selv eller andre på. Det kunne være for at udfordre vores sanser, altså vores æstetik, vores intelligens, eller vores følelser. Udfordringen er med til at udvikle os. Det fortæller os mennesker, at trives bedst, når vi udvikler os.
Uden en udvikling står vi stille, eller sakker endda bagud. Udvikling har flyttet mennesker fra at leve i små samfund med jægere og samlere. Til at globalisere hele verden og bygge store monumenter, som bevis på vores dominans.

Kunst og boligindretning er altså en naturlig del af menneskets udvikling, og det giver os mulighed for at. Udtrykke, lære, reflektere og ændre vores perspektiv og synsvinkel til det bedre.Det gode ved at indrette sit hjem med eksempelvis plakater, er diversiteten som det kan bringe. Det fremkalder personlighed,  og tillader os at sætte et præg over vores hjem.