KUNST

Når man siger kunst kan der være mange forskellige former for kunst og kunststykker der springer frem. Det kunne være musik, malerier, plakater og meget andet. Men hvad er kunst egentlig?

Det kan være svært at definere kunst helt præcist. Om noget er god eller dårlig kunst, er tit et spørgsmål om præference. En ting man kan sige om forskellige former for kunst, er at det er noget vi oplever, med vores sanseindtryk. Altså det er ikke noget vi kommunikerer verbalt med hinanden. Det er måske også derfor at kunst i dens diverse former er så populært. Den kan sige det, som der ikke kan siges med ord. 

I bund og grund er kunst noget vi alle kan skabe på den ene eller anden måde. Du kan begynde at male derhjemme, med simple farver og motiver, og stadig kalde det kunst – andre vil måske synes at det så er dårlig kunst. Hvis et menneske har lagt sin passion og sjæl i det han eller hun laver, er kunsten så dårlig, eller er den bare subjektiv? 

Mennesket & Udtryk

Kunst og kunststykker der får folk til at tænke, føle eller stimulere sanserne bliver tit hyldet som de bedste. Se fx på Leonardo Da Vincis; Mona Lisa – et maleri over 500 år gammelt, der stadig bliver hyldet i dag. Mange siger det er pga. diskussion omkring Mona Lisa’s smil, at maleriet er blevet så populært. Andre mener at det overhovedet ikke er et smil. Men det er denne diskussion som er med til at holde maleriet i live, til den dag i dag. 

Kunst er noget der har eksisteret i næsten lige så lang tid som menneskene. Vi kan for eksempel kigge tilbage på hulemalerierne og stadig kalde det kunst. Det er således også blevet noget af det mest kendte kunst, da noget af det, stadig er synligt i dag. Da det har modstået tidens test. 

Så hvad er kunst så?

Kunst er en del af mennesket, der hjælper os med at udtrykke os på en måde, som vi ikke kan med ord.

– IMotive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *