PLAKATER OG FARVER

Farver har stor betydning for os når vi vælger bl.a. Dekorationer til hjemmet og i mange andre sammenhæng.
Alle de forskellige Plakater Og Farver vækker en forskellig reaktion hos os. Vi er dermed blevet vant til at associere visse farver til visse ting. 

Hvis vi for eksempel går i supermarkedet, forbinder vi den gule farve med rabat. Vi forbinder samtidig den gule farve med solen. Gul er generelt en opmuntrende farve, som vi forbinder med lykke.

Den røde farve, er meget synlig, og bliver tit forbundet med krig og fare. Det hebraiske ord for rød, kommer fra et andet ord, der betyder ”blod”. Det siges også at den røde farve kan øge stofskiftet og få blodtrykket til at stige.

Den modsatte af den røde, er den grønne. Som næsten har den modsatte effekt af den røde farve. Den grønne farve sænker stofskiftet og har en beroligende effekt. 

Når vi snakker om farver i plakater er det selvfølgelig vigtigt at vælge en farve man synes passer til sit hjem.
Da det er blevet mere og mere populært i de moderne hjem, at indrette hjemmet minimalistisk. Med mange enkle farver, mest i sort og hvid – vil et billede eller en plakat, med fx en rød farve. stå meget ud, og være meget opmærksomhedsfangende. 

De sorte og hvide farver, samt grå er gode til at skabe en beroligende stemning, da der ikke er noget der bryder ”mønsteret” i værelset. Hvis du førnævnt gerne vil have nogle pangfarver med i rummet, skaber du en anden effekt. Nemlig et mere spændene miljø. Det kunne derfor godt anbefales at bruge farver, i det værelse hvor du gerne vil underholde dine gæster. Eller hvor du gerne vil skabe et mere livligt rum.

Samtidig ville det måske være en mindre god idé at hænge alt for mange farverige plakater eller billeder op på sit soveværelse, i det du helst ikke vil bryde den afslappede atmosfære. 

Farver kan altså bruges til mange ting, når det kommer til indretning – både at skabe hyggelige rammer og spænding – men også manglen på farve, kan have sine fordele. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hjem
Søg
Kategori
0