PLAKATER &SYMBOLER

Vi har før talt om, at plakater, billeder og symboler, tit udtrykker følelser og emotioner. Men hvilke følelser vi udtrykker, ud fra forskellige billeder er meget mangfoldigt. Det der har en positiv respons hos én person, har måske den modsatte effekt hos en anden person. 

Det er selvfølgelig fordi, at vi som mennesker er meget forskellige. Vi har forskellige holdninger til for eksempel kunst og følelser. 

En form af udtryk som tit bliver brugt i plakater og billeder, er symboler. Symboler kan være ord, tegn eller markeringer, som repræsenterer en idé, eller et forhold til det ene eller andet. Tænk for eksempel på nazi Tyskland, og tænk derefter på et svastika. Hvilken én af de to, har størst reaktion? Idéer er lettere at samle og relatere til, under et samlet symbol.

 

Symboler

Hvis vi for eksempel også kigger på religion, har de diverse religioner, alle sammen forskellige symboler. Ordet ”kristen” har muligvis ikke ligeså stort et udtryk, som en illustration af et kors. 

Som mennesker bruger vi symboler til at være med i grupper og finde frem til fællesskaber. Fællesskaber som støtter vores holdninger og tro. Fodboldklubber bruger for eksempel også forskellige symboler og illustrationer, og deres symboler ender med at repræsenterer dem. Se for eksempel på et hold som Manchester United – deres våbenskjold er en rød djævel. Manchester United bliver også kaldt for `The Red Devils´.

Symboler er med til at samle os på den ene eller anden måde. Hvis vi ser på de forskellige lande rundt om i verden. Har vi alle sammen et forskelligt symbol, der viser os hvor vi ”hører” til – nemlig vores flag. Alle verdens flag er egentligt bare et symbol på, hvor vi er født, og hvor vi hører til. Det giver os et slags fællesskab, at vi fx kan sige at Dannebro, er vores flag. 

Symboler er altså noget der kan hjælpe os med, at føle, at vi er en del af noget større.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hjem
Søg
Kategori
0